'Collages only'

De collage
In de twintigste eeuw waren het eerst Picasso en Braque die veel collages maakten. Later gebruikten de Surrealisten en Dadaïsten deze techniek veelvuldig om er hun bizarre wereld mee te scheppen.
Zo werd de collage een volwaardige vorm van kunst.
De laatste tijd is de collage aan een nieuwe opmars begonnen.
Collages zijn niet meer weg te denken op hedendaagse exposities, en worden ook relatief veel verkocht (collages zijn unica, en daardoor meer in trek dan werk in oplage).

Collages Only voor redacties  (beeldbank van het onmogelijke)
Het lijkt dan ook een kwestie van tijd eer de collage ook als illustratie bij artikelen furore zal gaan maken. Een overzichtelijke beeldbank met daarin allerlei soorten collages is dan ineens geen overbodige luxe meer.
Collages only wil dan ook niet alleen een platform zijn voor (collage-)kunstenaars, maar ook (beeld-)redacties mogelijkheden bieden de collagewerken in te zetten bij hun artikelen, zowel uit stock als in opdracht: een collage voor elk verhaal:
Alles kan, of kan gemaakt worden.

Kunstenaars
Kunstenaars die ook graag door collages only vertegenwoordigd willen worden kunnen zich opgeven via de contact button op deze site.

Workshops
Het maken van collages is een heerlijke manier van kunst bedrijven. Ervaar tijdens een workshop dat collages maken een blij makende bezigheid is, waarbij je al snel tot verbluffende resultaten komt (en daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen of schilderen).

Bob Bunck werkt sinds 1977 als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij is behalve door zijn collages o.a. bekend van de Roesttram en Het Monument voor de Eeuwigheid in Amsterdam en De Reiziger op Kreta. Zijn werk is vertegenwoordigd in diverse collecties zoals die van het AMC en het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Hij geldt als een inspirerende en bevlogen leraar, die tijdens zijn workshops ook regelmatig kunstbeschouwing aan bod laat komen. In zijn atelier in de Amsterdamse Concertgebouwbuurt geeft Bob Bunck collage cursussen en workshops. Voor meer informatie; gebruik de contact button op deze site.